Зелен програм

Plantella Течно железо

Опис:

Минерално ѓубриво со еден микроелемент

Употреба:
Течното железо се употребува превентивно или куративно за време на вегетацијата на растението. За полевање на растението потребно е 35мл ѓубриво, односно се меша со 2л вода и се полева 2м2 површина. Превентивно се прска зеленчукот и украсните растенија во количина 150мл / 100л вода.

Состав: Fe растворлив во вода = 6,0 м/м (раствор на железно ѓубриво)Шифра: 000809