Зелен програм

Plantella Цвет

Опис:

Течен фертилизатор за цветање на растенија

Плантела (Цвет) течниот фертилизатор за цветни растенија претставува специјално течно ѓубриво збогатено со 11 витамини за идеално хранење на сите видови растенија што цветаат на затворен и отворен простор. Оптималниот состав што ги содржи главните хранливи состојки и микро нутрициенти, додадените органски материјали и екстрактот од морски пиреј овозможува здрав раст на растенијата што цветаат.

Употреба:
15 мл Плантела (Цвет) течен фертилизатор за цветање растенија да се помеша со 2 литра вода. Растенијата е потребно да се наводнуваат со растворот секоја недела од пролет до есен и на секои две недели во зима. Доколку се аплицира директно ја лисја, може да се употребува истото количество само еднаш на секои две недели.

Состав: освен N P K додаваме и екстракт од морски пиреј: <1%

Предности:

  • уникатен состав
  • стимулирање на цветањето
  • богат со хранливи состојки и витамини

Содржина: 0.5 л, 1 л
Транспортно пакување: 12 во пакување;Шифра: 000800 0.5l, 000802 1l