Инсектициди

Biopren M5 ларвицид гранули

Опис:

Инсектицид за ларвициден третман против комарци

Активна материја: methopren

Ларвицид – во форма на гранули на база на metopren, материја инкорпорирана во биоразградувачки супер абсорбирачки полимер. Спороделувачките гранули (пелети) се активираат само во присуство на вода. Може да се постават на поле или површини неколку дена пред поплавување или надоаѓање на водата. Гранулите треба да се расфрлаат во стоечки води кога ќе се забележат првите ларвени форми на комарците.
Може да се расфрлаат со рака, мануелен или автоматски расфрлувач на гранули, со користење на авион или хелихоптер кои имаат уреди за расфрлување на гранули.Шифра: