Заштита од инсекти

8

Гел за мравки

Опис:

Концентриран гел 4 гр.

Гелот против мравки ефикасно ги уништува мравките и мравјалниците затоа што содржи високо атрактивни состојки. Неколку капки од гелот се доволни за да се уништат мравките внатре во куќата, на балконите и во околината.

• Ефикасен: Ефектот е видлив по неколку дена.
• Повеќето гнезда ќе бидат поништени од 2 до 4 недели.
• Во случај на голема популација и повторна инвазијата, третманот треба да се повтори за да се уништи колонијата.
• Тубичката против мравки е особено ефикасна против Црна градинарска мравка (Lasius niger), Фараонски мравки (Monomorium pharaonis), Аргентиски мравки (Linepithema humile) и (Tapinoma melanocepphalum)
• Атрактивен: мамецот(содржи шеќер) се пренесува од мравките во мравјалниците предизвикувајќи неговото уништување со самотруење. Навлажнувачките материи во активната компонента придонесуваат да привлечноста и атрактивноста на мамецот да да траат најмалку 3 месеци по нанесувањето.

Гелот содржи репелент (Bitrex) кој го намалува ризикот од случај на евентуално проголтување од деца.Шифра: 000129