Заштита од инсекти

7

Инсектицид против летечки инсекти 400ml (течност во спреј)

Опис:

Биоциден производ против муви и комарци

Биоцидниот производ е течност во спреј и се нанесува со распрскување на саканата површина. Производот делува како пиретроиден инсектицид со моментен ефект врз мувите, комарците и вообичаени летечки исекти.
300-400мл од производот е доволен за целосно прскање на површина од 28м2. За просечно третирање на површина од 5м2 потребно е непрекинато прскање од 5-6 секунди .

Пред употреба протресете го производот. Потоа саканиот простор непрекинато прскајте го 5-6 секунди.
По употребата на биоцидниот инсектицид не престојувајте во близина на третираната површина 10-15 минути. По третирањето проветрете ја просторијата 30 минути. Производот не се употребува во близина на деца, храна, пијалок и храна за животни. По употреба на производот исперете ги рацете со сапун и вода.
Нема прописи за интервалот на примента на овој производ. Употребувајте го по потреба со задолжително проветрување на просторијата по и помеѓу употребата.Шифра: 000121