Зелен програм

Plantella (Лист)

Опис:

Течен фертилизатор за зелени растенија

Плантела Лист течниот фертилизатор за зелени растенија претставува специјално течно ѓубриво со витамини за идеално хранење на сите видови зелени растенија што вегетираат на затворен и отворен простор. Оптималниот состав што ги содржи главните хранливи состојки и микро нутрициенти, додадените органски материи и екстрактот од морски пиреј овозможува здрав раст на зелените растенија.

Употреба:
15 мл Плантела (Лист) течен фертилизатор за зелени растенија да се помеша со 2 литра вода. Растенијата е потребно да се наводнуваат со растворот секоја недела од пролет до есен и на секои две недели во зима. Доколку се аплицира директно ја лисја, може да се употребува истото количество само еднаш на секои две недели.

Состав: освен N P K додаваме и екстракт од морски пиреј: <1%

Предности:

    • уникатен состав
    • стимулирање на растењето и развојот на сите зелени растенија
    • богат со хранливи состојки и витамини

Содржина: 0.5 л, 1 лШифра: 000801 0.5l, 000803 1l